Dry needling


Dry needling Is een vrij nieuwe behandelmethode, waarbij met behulp van een dunne naald spierverhardingen (triggerpoints) in een spier worden aangeprikt. De meest voorkomende oorzaak voor het ontstaan van triggerpoints is overbelasting of een verkeerde houding.

Als ze eenmaal ontstaan zijn kunnen ze langdurig voor (uitstralende) pijn, functie- en krachtsvermindering van de betreffende spier verantwoordelijk zijn. Daarnaast zien we ook vaak bewegingsbeperkingen en pijnontwijkend gedrag.

Het triggerpoint zelf voelt als een drukpijnlijke plek en is vaak voelbaar als een harde streng in de spier, vaak voelt de hele spier hard en verkrampt aan.

Dry Needling is dus niet hetzelfde als acupuctuur. Bij acupunctuur worden er vaak meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten. De werking van acupunctuur is vooral energetisch. Bij Dry Needling gebruiken we één naald, waarmee we kortdurend in één of meerdere punten prikken. De werking van Dry Needling is gebaseerd op Westerse anatomische- en neurologische principe’s.

Dry Needling wordt vergoed als een reguliere behandeling fysiotherapie.